La plimbare prin Slovenia (cuprins)

16 10 2015

Planul acestui concediu s-a conturat când nişte poze de la prieteni ne-au trezit dorul de Alpi… doar nu i-am mai văzut tocmai din vara lui 2009. Dar unde să mergem? În Austria, ţara noastră alpină preferată nu prea mai ştim ce să facem în afară de a merge pe traseele mai grele, Elveţia, Franţa şi Italia sunt prea departe pentru a merge cu maşina cu un copil de 2 ani şi 9 luni, aşa că am ales să vedem şi Slovenia cu Alpii ei. Măcar vedem ceva nou, dacă la trasee tot nu avem prea multe speranţe.

Visevnik

Slemenova Spica

În cei 2 ani de experiență de vacanţe în 3 am reuşit deja să ne dăm seama că un concediu cu copilul mic nu are cum să semene prea mult cu un concediu în 2, asta dacă vrei să înțeleagă şi copilul ceva şi să nu vadă concediile ca pe o corvoadă şi o alergare de colo colo. Aşa că am încercat să ajungem la un compromis astfel încât să fie toată lumea mulţumită, noi cu câteva trasee şi locuri vizitate, iar Mihaela cu oarecare stabilitate şi multe oportunităţi de joacă. Am fost nevoiţi să facem un compromis şi la cazare, căci în maşină nu mai încăpem toţi 3 şi nu mai putem dormi oriunde. Iar Slovenia este şi ţara în care dormitul wild este foarte explicit interzis prin panouri şi avertizări în toate zonele turistice, aşa că a trebuit să dormim în fiecare noapte în campinguri cu preţuri cam măricele după părerea noastră (peste 20 euro/noapte pt 2 pers şi 1 copil – încă gratuit până pe la 4 ani).

raul Soca

Piran

Am pornit din start fără un plan bătut în cuie şi fără aşteptări prea mari, doar cu o listă mare de trasee şi obiective inspirate de pe site-ul http://www.slovenia-trips.com, din care speram să vedem măcar 2-3. În 10 zile de stat efectiv în Slovenia (25.08 – 03.09.2015) am reuşit să vizităm 3 oraşe (Novo Mesto, Ljubljana, Piran), să facem 3 trasee pe munte (Ojstrica şi Mala Osojnica, Visevnik, Slemenova Spica), să vedem canionul râului Soca, 4 cascade faine (Kozjak, Supot, Krampez şi Sopota) şi să facem şi o baie în mare. Nu ştiu dacă a fost mult sau puţin în condiţiile date, dar important este că la final toată lumea era fericită iar Mihaela, ca după fiecare concediu de până acum, ne-a întrebat cu părere de rău „Da de ce se telmină vacanţa?”. 🙂

Azi pe unde mai mergem ? 🙂

Povestiri detaliate şi poze:

Partea I – Bled şi Visevnik

Partea a II a – Slemenova Spica şi canionul râului Soca

Partea a III a – Cascadele Kozjak, Supot, Krampez, Sopota şi un pic la mare

Anunțuri

Acțiuni

informatie

3 responses

26 10 2015
Doralina Bertea

Superb! Imi plac
tare mult calatoriile voastre…adevarate surse de inspiratie…

14 07 2016
Radu

Ceao, foarte ok descrierea Sloveniei.Eu voi fi pe data de 08 august in Bled.Am vazut o fotografie foarte ok cu o plaja pe lacul Bled, va rog sa-mi spuneti pe ce parte a lacului este.

Merci si o zi buna!

7 09 2016
Irina si Laviniu

Plaja este vis a vis de campingul de pe malul lacului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: