Human Planet şi Planet Earth

4 07 2011

După cum scrie şi la rubrica „Despre noi”, scopul declarat al site-ului „povesteindoi” este de a vă arată că „există o lume mult mai frumoasă decât lumea oraşelor în care trăim … în care poţi descoperi ceea ce înseamnă să fii om şi ce înseamnă să trăieşti”. Până acum am încercat să facem asta prin prezentarea unor locuri frumoase prin care am fost, dar acum am vrea să o facem şi prin recomandarea unor filme documentare deosebite care ne-au impresionat.

*

1. Din categoria „ce înseamnă să fii om şi ce înseamnă să trăieşti”, tocmai am terminat de văzut „Human Planet”, un documentar incredibil şi inimaginabil, în 8 episoade, produs de BBC, despre relaţia dintre specia umană şi lumea care ne înconjoară.

 

Sursa pozei: http://www.beyondhollywood.com/

Viaţa noastră e grea… nu ne putem baza pe spitale, pe şcoli, salariile sunt mici, drumurile sunt proaste şi pline de şoferi proşti, nimic nu funcţionează ca lumea, politicienii sunt corupţi şi nu fac nimic pentru ţara asta. Ne luptăm cu criza financiară, cu creditele la bănci şi cu preţurile mari la alimente. Ne plângem că minim 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână mergem la muncă şi stăm cu fundul la birou. Iar în weekend-uri mulţi muncesc, mulţi se odihnesc într-un mall sau la un grătar asezonat cu manele şi câţiva se stresează că iar e vremea proastă şi nu ştiu unde să mai facă ceva mişcare şi să inspire aer curat. E clar, viaţa e grea, plină de probleme, provocări şi periculoasă (dacă facem o toxiinfecţie alimentară de la un produs expirat? Sau dacă dă un nebun cu maşina peste noi?)

Dar cum ar fi dacă … pentru a mânca am fi nevoiţi să furăm vânatul de la o turmă de 10 lei … sau să ne urcăm (neasiguraţi) într-un copac mai mare ca un bloc turn pentru a fura mierea dintr-un stup de albine … sau să vânăm cu arme rudimentare lilieci, tarantule şi maimuţe … sau să ne scufundăm fără oxigen la sute de metri adâncime… Şi dacă pentru a ajunge la primul doctor ar trebui să ne care cineva în spate o zi întreagă… sau dacă pentru a duce copii la şcoală ar trebui să mergem cu ei pe jos, 5 zile pe gheaţa instabilă a unui râu, ameninţaţi constant de gheaţa care se poate sparge şi de avalanşele care ni s-ar putea prăvăli în cap în orice moment? Dar dacă supravieţuirea noastră în drumul spre muncă ar depinde de găsirea unui ochi de apă într-o întindere nesfârşită de dune de nisip?

“Human Planet is an awe-inspiring, jaw-dropping, heart-stopping landmark series that marvels at mankind’s incredible relationship with nature in the world today.”

Sursa pozei: http://www.hometheaterforum.com

Serialul a fost filmat în decursul a 3 ani, în vreo 70 de locaţii diferite din 40 de ţări. Multe din poveştile pe care le prezintă nu au apărut niciodată la televizor până acum… Echipele de filmare au fost dintre cele mai bune la nivel mondial şi asta se vede chiar şi de un neiniţiat ca noi …

Trailerul poate fi văzut aici :  http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1019059481/

*

2. La categoria „o lume mai frumoasă decât lumea oraşelor” am descoperit mai de mult „Planet Earth” un documentar fantastic de 11 episoade, tot de la BBC.
Cele 11 episoade sunt însoţite de „Planet Earth – The Future”, un film la fel de interesant, format din 3 episoade, care arată problemele cu care se confruntă speciile şi habitatele prezentate în Planet Earth.

Sursa pozei: http://www.planetearthseries.com/

Imaginile din film sunt măreţe, iar fiecare episod explorează minunile naturale şi diversitatea speciilor şi a habitatelor planetei noastre. Povestitorul, David Attenborough, cu vocea sa inegalabilă, te plimbă printr-o lume de poveste cu peisaje incredibile. Şi copiii cred că ar fi încântaţi!

“Prepare to see nature as never before”

Sursa pozei: http://www.covershut.com/

Serialul a fost filmat în decursul a 5 ani, în vreo 204 de locaţii diferite din 62 de ţări. BBC şi-a asumat riscul de a face un documentar HD, deşi în 2002, când au început filmările, tehnologia era abia la începuturi. Şi nu a avut decât de câştigat…

Trailerul poate fi văzut aici :  http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3877962521/

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

4 07 2011
mike

Pe aceeasi lungime de unda cu voi :). Niste filme minunate, care te tin lipit de ecranul monitorului mai ceva ca orice film artistic….sa nu uitam ultimile 15 min din fiecare film-un fel de culise ale filmarilor 🙂

8 01 2013
Amalia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: