La schi în Zillertal: Zillertal Arena

8 02 2010

A treia zonă de schi de pe vale este Zillertal Arena, unde poţi schia pe 166 km de pârtii ce se întind de la localitatea Zell am Ziller tocmai până în pasul Gerlos şi chiar mai departe, până la Krimml.  Accesul în zonă se poate face cu gondola din localităţile Zell am Ziller sau Gerlos sau din Pasul Gerlos cu gondola sau telescaunul. Pe site-ul lor (care are şi variantă în limba română!) se zice că skipass-ul ar fi valabil şi în zona Ski Arena Wildkogl, aflată pe partea cealaltă a pasului Gerlos, transferul până acolo făcându-se gratuit cu skibuss-ul.

Deşi am fost aici de două ori (de fiecare dată cu urcare din Zell am Ziller), nu am reuşit să ajungem decât până la Rösslalm, iar Radu până la Königsleiten. Zona mi s-a părut foarte faină pentru că te invită cumva la plimbare pe pârtii, sau cel puţin aşa era când am fost noi. În a doua zi a excursiei noastre, pe partea dinspre Zell am Ziller  erau deschise doar vreo 2-3 pârtii, foarte faine de altfel, late, cu zăpadă bună şi nu foarte aglomerate, dar după ce ne-am dat de mai multe ori pe ele parcă ne-am „plictisit” şi ne-am gândit să mergem şi în explorarea părţii dinspre pasul Gerlos.

Pentru asta trebuia să urcăm cu telescaunul Krimml-X-Press şi apoi să ne dăm pe pârtia roşie 21, lungă de numai 3,8 km:). Zis şi făcut, ne urcăm în telescaun rugându-ne să nu ne lipim prea tare de el (erau în jur de -13 grade afară, iar telescaunul este neacoperit), ajungem în vârful lui şi aşteptăm să înceapă să întoarcă ca să ne dăm jos. Dar surpriză, telescaunul nu are capătul aici ci continuă pe o coborâre. Hmm, ne dezorientăm un pic, nu prea ştim ce să facem şi la un moment dat când vedem că începe să se caşte valea în faţa noastră hotărâm să punem bara la loc şi să rămânem în telescaun. Cei de la cabina de control îl opresc însă şi ne fac semn să coborâm. Zâmbetul de pe buzele lor ne spune că nu suntem primii care văd pentru prima dată în viaţă un telescaun cu staţie intermediară:D. Pârtia 21 este superbă, separată de celelalte pârtii pe firul unei văi liniştite de zici că eşti izolat în inima muntelui şi nu într-o staţiune de schi. Ne dăm cu plăcere pe ea şi de la capătul ei urcăm mai departe cu alt telescaun, ne dăm în continuare pe o pârtie albastră şi ajungem la staţia superioară a gondolei ce urcă din Gerlos.

De aici se poate trece în Königsleiten doar coborând pe o pârtie neagră sau coborând cu gondola. Pentru că nu eram siguri cum avea să fie zăpada pe acea pârtie şi nu aveam chef să pierdem timpul cu gondola, ne-am hotărât să lăsăm pe altă dată plimbarea. Aici am văzut pentru prima dată o bandă rulantă pe care te pui cu schiurile şi te urcă în capul pârtiei. Deşi nu zboară, i se zice şi „magic carpet”:) În drumul de întoarcere spre pârtiile de deasupra localităţii Zell am Ziller am observat că telescaunul a cărui staţie intermediară ne încurcase, era atât de lung (cca. 3km) încât avea nu una, ci două staţii intermediare şi că mergea foarte mult prin umbră, deci frrrriiiig. Dar ne plăcuse prea mult pârtia 21, aşa că nu am rezistat tentaţiei de a ne mai da de câteva ori pe ea, deşi urcuşul cu telescaunul era din ce în ce mai greu de îndurat.:) Seara ne-am dat iar pe frumoasele pârtii pe care ne dăduserăm de dimineaţă până la închiderea telescaunelor şi am coborât cu gondola, deoarece teoretic nu există nici o pârtie care să coboare în Zell am Ziller.

Ne-a plăcut mult în zonă, aşa că ne-am întors şi în penultima zi, când ne propusesem să facem şi noi excursia până la Krimml. Numai că vremea ceţoasă şi cele -18 grade care ni se păreau crunte atunci (încă nu schiasem la cele -23 de pe gheţar), ne-au pus beţe în roate, aşa că ne-am rezumat la a face de câteva ori pe eroii în telescaunul neacoperit şi umbrit care deservea frumoasa pârtie 21 şi apoi ne-am dat doar pe pârtiile dinspre Zell am Ziller deservite de telescaune acoperite.

Toată povestea schiului din Valea Ziller aici.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: